Actie Groene Sluis

Bij de Groene Sluis loopt er op dit moment een actie tot en met 1 Oktober 2024.

Voor elke aankoop van meer dan € 10,- krijgt u een puzzelstukje. Dit puzzelstukje kunt u in 1 van de 4 goede doelen potten stoppen. Op 1 van deze potten staat onze stichting vermeld.Taartjes voor Lelystad Groene Sluis

Eind Oktober worden alle puzzelstukjes geteld en wordt er naar verhouding een totaal bedrag van € 4000,- uitgedeeld. Het is dan ook van belang dat er zo veel mogelijk puzzelstukjes in onze pot terecht komen.

Wat gaan we met de opbrengst doen? We hebben een grote vriezer nodig om de taartjes in op te slaan. Dus we hopen dat er voldoende puzzelstukjes in de pot komen zodat we deze kunnen aanschaffen. Mocht het bedrag meer worden, dan gebruiken we dat voor de ingrediënten.

Dus, komt u bij de Groene Sluis en ontvangt u bij de kassa een puzzelstukje? Denk aan ons. Alvast bedankt namens de kinderen.

Stichting Taartjes voor Lelystad

Terugblik op 2023

Het jaar 2023 zit er alweer op en wat hebben wij dit jaar mooi afgesloten.

Het hele jaar hebben we taartjes gemaakt voor de kinderen van Stichting SamSam. Per Oktober is de samenwerking met de Voedselbank Lelystad weer opgepakt.

In de eerste helft van het jaar hebben we slechts 6  taartjes gemaakt. Vanaf Oktober zijn er 32 bijgekomen. Wat fijn dat we weer zoveel kinderen blij hebben kunnen maken. 

Onze dank gaat uit naar onze vaste sponsoren. Fantastisch dat we op jullie hulp mogen rekenen.

  • Plus Postma, geweldig dat we de jam door jullie gedoneerd krijgen en een mooie korting op de roomboter voor de boter crème.
  • Van Welkoop krijgen we alle eieren die gebruikt worden voor de biscuit.
  • Van Zeelandia hebben we weer een flinke zak biscuitmix en fondant ontvangen.
  • De Groene Sluis, waarvan we een bedrag hebben ontvangen  om ingrediënten te kunnen kopen.
  • Diverse particuliere donaties

Wij zijn erg blij dat we deze Lelystadse kinderen een mooie verjaardagstaart kunnen regelen en hopen dat nog lang te kunnen doen.

Rabo Club Support

Van de week is de uitslag van de Rabo Club Support actie bekend gemaakt. Taartjes voor Lelystad heeft maar liefst €152,70 ontvangen.
Met dit bedrag kunnen wij ingrediënten kopen die nodig zijn om taartjes te maken.
Bedankt aan iedereen die op ons gestemd heeft!
Heb je ervaring met het maken van fondant taarten en zou je ons willen helpen? Neem dan contact met ons op via Messenger of taartjesvoorlelystad@gmail.com.Taartjes voor Lelystad

Hernieuwde samenwerking tussen Taartjes voor Lelystad en Voedselbank

Hernieuwde samenwerking tussen Taartjes voor Lelystad en Voedselbank

Verjaardagstaarten voor kinderen tot en met 12 jaar in Lelystad

Stichting Taartjes voor Lelystad en Voedselbank Lelystad gaan samenwerken om kinderen van gezinnen die van de voedselbank afhankelijk zijn een fijne verjaardag te  bezorgen. Vrijwilligers van ‘Taartjes voor Lelystad’ bakken de taarten; Voedselbank Lelystad zorgt dat ze bij de jarigen komen. Alle kinderen in de leeftijd van 1 t/m 12 jaar krijgen zo’n heerlijke zelf gebakken taart.Taartjes voor Lelystad

Maandag 25 september was de start van de samenwerking met de overdracht van de eerste taarten voor 13 kinderen die in oktober jarig zijn.  Monique Raad, penningmeester van de Stichting, overhandigde de eerste verjaardagstaarten aan Brenda de Grijs en Theo Grootjen, respectievelijk coördinator voedselbeheer en voorzitter bij Voedselbank Lelystad.

‘Gezinnen maken dankbaar gebruik van het aanbod van zo’n verjaardagstaart. Als voedselbank werken we al samen met de stichting Jarige Job. Die zorgt voor een feestelijk pakket met daarin alles om je verjaardag te vieren, thuis en op school. Nu komt daar nog een unieke, lekkere en mooi versierde taart bij. Dat maakt het verjaardagsfeest compleet’, aldus Brenda.

Monique Raad: ‘Het initiatief voor Taartjes voor Lelystad is ontstaan uit de wens om een glimlach te toveren op de gezichten van kinderen die het moeilijk hebben. Door middel van met liefde gebakken taarten willen wij een positieve en smakelijke bijdrage leveren aan de verjaardag van deze kinderen.’

Hernieuwde samenwerking                                                                                                                                 De besturen van beide stichtingen zijn zeer tevreden met de hernieuwde samenwerking. Een eerdere samenwerking moest worden stopgezet vanwege aangescherpte voedselveiligheidsregels. Gelukkig is daar nu een oplossing voor gevonden. Theo Grootjen: ‘De samenwerking tussen onze beide stichtingen betekent dat gezinnen en met name kinderen die in onze samenleving tussen wal en schip dreigen te raken gewoon mee kunnen blijven doen. In dit geval even extra aandacht krijgen en hun verjaardag kunnen vieren.’

Oproep voor nieuwe taartenbakkers                                                                                                              De samenwerking tussen Taartjes voor Lelystad en Voedselbank Lelystad betekent ook dat nieuwe taartenbakkers van harte welkom zijn. Monique Raad: ‘Om ons streven naar blije kinderen te verwezenlijken, roepen wij enthousiaste taartenbakkers in Lelystad op om zich bij ons aan te sluiten. Samen kunnen we zorgen voor nog meer taartjes en nog meer vreugde. Of je nu een professional bent of als amateur een passie hebt voor bakken, jouw bijdrage maakt het verschil. Meld je aan als taartenbakker op www.taartjesvoorlelystad.nl en help ons om de kinderen van Lelystad te verwennen met heerlijke taartjes.’

De stichting Taartjes voor Lelystad is afhankelijk van donaties. Elke bijdrage, groot of klein, stelt de stichting in staat om ingrediënten te kopen, verpakkingen te regelen en de benodigde logistiek te verzorgen.  Monique Raad: ‘We zijn zeer dankbaar voor alle donaties, waaronder de jaarlijkse gulle gift van kringloopwinkel De Groene Sluis. O.a. hun bijdrage maakt dit project mogelijk. Samen kunnen we het leven van kinderen in Lelystad een beetje mooier maken en ze een reden geven om te lachen. Laten we onze handen ineen slaan en gezamenlijk deel uitmaken van dit letterlijk heerlijke avontuur.’

Taartjes voor Lelystad

Taartjes voor Lelystad

 

 

 

Oproep: Bakkers gezocht voor het bakken van taarten voor Taartjes voor Lelystad.

Beste mede-bakkers,

Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die graag taarten willen bakken voor de voedselbank. De voedselbank voorziet voedselpakketten aan hen die het nodig hebben. Taartjes voor Lelystad maakt taarten voor de jarige kinderen van deze gezinnen Want bij jarig zijn hoort taart! Vrijwilligers hebben wij hier hard bij nodig.

Hoe kunt u helpen? Door maandelijks een (of meer) fondant taart(en) te bakken. Alle ingrediënten worden gesponsord.

Hoe kunt u zich aanmelden? Stuur een bericht via Messenger of een e-mail naar: taartjesvoorlelystad@gmail.com met uw naam, contactgegevens en enkele foto’s van wat u heeft gemaakt. Vragen kunt u uiteraard ook stellen.

Met vriendelijke groet,
Taartjes voor Lelystad
www.taartjesvoorlelystad.nl

Taartjes voor Lelystad

Taartjes voor Lelystad

10 jarig jubileum Groene Sluis

Dit jaar bestaat de Groene Sluis 10 jaar. Al 10 jaar lang ondersteunen zij veel lokale goede doelen. Dit jaar is er een record bedrag weggegeven aan heel veel mooie initiatieven. Ook Taartjes voor Lelystad mocht tijdens de feestelijke avond een cheque in ontvangst nemen.

Taartjes voor Lelystad

We hebben € 450,- ontvangen zodat we ingrediënten voor de taartjes kunnen aanschaffen. Namens de kinderen bedankt dat we erbij mochten zijn.

Taartjes voor Lelystad

Rabo ClubSupport

In Oktober was de jaarlijkse Rabo ClubSupport actie. Leden van de bank kunnen stemmen uitbrengen op lokale initiatieven. Taartjes voor Lelystad deed ook weer mee.

Wij hebben het geweldige bedrag mogen ontvangen van € 325,86. Hiermee kunnen wij weer ingrediënten kopen die nodig zijn om de taartjes te kunnen maken.

Hartelijk dank aan iedereen die 1 of meerdere stemmen op ons heeft uitgebracht.

Taartjes voor Lelystad

nieuwe vitrines

Van de week hebben wij een mooie donatie van de heer Schouwstra ontvangen. Hij heeft een vitrine voor ons besteld bij Beuk Horeca.

De heer Schouwstra wilde graag een donatie doen en heeft ons gevraagd waarmee hij ons kon helpen. Hoog op ons wensenlijstje stond een vitrine kastje.

Een aantal keer per jaar staan wij op een markt (o.a. bij de Botterdagen, hobby en doe markt). Hierbij verkopen wij cup cakes of andere lekkernijen. De opbrengst komt volledig ten goede van onze stichting. Vanwege hygiëne en voedselveiligheid stond een vitrine kastje op onze wensenlijst.

De heer Schouwstra heeft deze voor ons besteld en Beuk Horeca heeft een 2e gedoneerd.

Hopelijk is Corona volgend voorjaar onder controle en kunt u ons weer aantreffen bij 1 van de markten.

Taartjes voor Lelystad